19.10.2011 10:35:36 28.12Alpinka12
Zadlužený bratr
Ahoj všem,
mám staršího nevlastního bratra (24let), který má trvalé bydliště (stejně jako já) u mých rodičů.
Bratr se zdržoval na nějaké adrese x měsíců.
Udělal nějaké dluhy, přišel mu soudní rozkaz na zaplacení zaokrouhleně 53tisíc plus k tomu soudní náklady a poplatky, které se vyšplhaly celkem na 22 tisíc.
Lezla jsem mu do věcí, byla jsem zvědavá, co mu přišlo od soudu za dopis a teď se bojím, aby to neodnesla má rodina a já!!!!
On má s námi společné trvalé bydliště, tak se bojím, aby nám exekutoři nezačali zabavovat věci nebo nedej bože (máme rodinný dům) aby nám museli vzít střechu nad hlavou, kvůli dluhům nevlastního bratra.
Chci se tedy zeptat, zda- li je možné, aby exekutoři zabavovali věci i naše, rodiče dlužníka apod. Nebo jestli by měli zabavit věci pouze dlužníka.
Mám strach, abychom kvůli němu nepřišli o TV, počítač, myčku, lyže, kola apod. Nebo nedej bože aby nebyl zadlužený natolik,abychom my kvůli němu nepřišli o rodinný dům.
Jak se to s ním řeší? Je mu 24 let, plnoletý je, a na zaplacení dluhu rozhodně nemá. Nikde není zaměstnaný a ani nikdy od školy pořádně nepracoval.
Jde mi o to, aby jeho dluhy neohrozili rodinu, náš majetek a barák.
Děkuji za rady
Odpovědět