Re: Jaké první botičky?
souhlasím - na první krůčky jsou botičky fakt zbytečné - stačí ponožky protiskluzky, event. capáčky.
Ale Royo, fakt doporučuješ pevné sandály na dovnitř? - rozumím tomu tak, že s pevnou patou/opatkem..?
Z mé zkušenosti - ještě i mladší školní děti (o školkáčích ani nemluvím) si hodně hrají na zemi a zkus si s takovou botou na noze kleknout - to skoro nejde, noha se divně nepřirozeně vykroutí...
Já tedy synkovi do školky dávám normální sandálky s páskem přes patu (v klasických bačkůrkách se mu potí noha a kvůli tomu je ani paní ředitelka v naší MŠ nedoporučuje), doma chodí skoro pořád jen v ponožkách, daleko víc si hraje na zemi (klečíc, sedíc), než aby stál... doma máme teplo - panelák. U babičky, kde je chladno, má klasické bačkůrky, ale moc je nosit nechce...
MM ani synek tedy doma v podstatě žádné domácí obutí nenosí a ani jeden nemá z nohama problémy.
Já tedy ano - nosím na doma klasické ortop.pantofle, páč mám z lodiček zničenou příčně plochou klenbu. Taky, narozdíl od nich dvou, toho doma daleko víc nastojím a nachodím (zejména na plovoučce), takže bez pantoflí po nějaké době fakt skučím bolestí...
Odpovědět