26.1.2012 10:02:54 Buddy
Re: Indukční X sklokeramická deska
Mám nedávno novou kuchyni, indukci jsem si nepořídila ze stejného důvodu - princip indukce ve mně nebudí důvěru. Mám jasno v tom, že mikrovlnka mi do kuchyně nesmí, u indukce je to spíš ve sféře pochyb o vlivu na zdraví. Hledala jsem nějaké články o případném negativním účinku na strukturu vařených potravin a zdraví, nic jsem nenašla, ale kamarád technik mi potvrdil, že princip indukce je principu mikrovlnky v mnohém podobný. Z hlediska vaření mám zkušenosti jen zprostředkované, kamarádka má kombinaci indukce a plynu a chválí si právě tuto kombinaci. Na indukci vaří vodu místo v rychlovarné konvici, vaří potraviny ve vodě,např. brambory, plynové hořáky používá pro ostatní postupy. Pokud máte možnost plynu, tak do této kombinace bych možná i šla. My v domě plyn nemáme a samotnou indukci jsem z výše popsaných důvodů nechtěla, takže máme sklokeramickou desku. Díky tomu, že teď všichni kupují indukci, jsme sehnali sklokeramiku Siemens v luxusním provedení za poloviční cenu. Za původní cenu by jí prý nikdo nekoupil, s tou slevou vyšla cenově jako levná indukce.
Odpovědět