Re: Kam volat, pokud chceme zapsat netradiční jméno
Juldo, řešila jsem to před 2 lety. Jméno pro dceru nebylo v knize od Knappové a ani na matrice v Brně ho v jejich spisech nenašli. Přestože prokazatelně žije v ČR nejméně 5 holek s tímto jménem (našli jsme je na FB), tak prostě jméno dát nelze a museli jsme žádat. Bylo mi doporučeno, abych se obrátila buď přímo na Knappovou nebo už to jde také na Úřad pro jazyk český. Napsali jsme doporučený dopis přímo Knappové na tuto adresu: PhDr. Miloslava Knappová, CSc. Kubánské náměstí 1322/17 100 00 Praha 10 - Vršovice tel.: 271 733 481
Odpověď přišla asi za měsíc, na poště jsme zaplatili necelou 1000,- Kč a pak nám byl vydán doporučený dopis s rozhodnutím. V našem případě jméno schválila. Dostali jsme od ní Znalecký posudek s kulatým razítkem, kopii jsem pak odevzdala matrikářce v porodnici a všichni jsme byli spokojení.
Bohužel si myslím, že pokud bude chtít někdo dát naše jméno, tak bude muset znovu žádat a platit a tak stále dokola... je to na hlavu!
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.