Re: pohosteni na oslavu - studene, teple
Sýrová roláda - nejdřív připravím náplň - vymíchám změklé máslo se sýrem typu lučina, přidám hořčici, pepř, nakrájená vajíčka natvrdo, kyselou okurku, sterilovaný hrášek a sterilovanou kapii (aby to bylo barevné; kapii ne syrovou, při krájení by se to trhalo) a zelenou petrželku.
Pak udělám sýrový plát - buď klasicky eidam vcelku do vodní lázně změknout a pak rozválet (to je lepší, je silnější a nemá oschlý povrch, ale pracnější), nebo na plech pečpapír a na ten vyskládat plátkový eidam s malými překryvy. A ten plech dám do trouby na 100 st. asi na 5 min - chce to hlídat, kdy to změkne.
Vyndat, nechat chviličku zchladnout, potřít náplní, srolovat, vychladit, krájet.
Odpovědět