Re: Vaření
Já tedy do mrazáku šoupu taky skoro vše..hotové omáčky i zahuštěné, mleté maso(karboše, sekanou atd...-osmažené, předpečené...), bramb.knedle s uzeným atd...
Takové ty těžší jídla které vařím dlouho dělámv ětšinou na víkend a prostě toho udělám vís a šoupnu na mrazák, přes týden když vím, že dopo budeme pryč tak si jídlo připravím večer, nějakou rychlovku, kdy nemusím stát do noci u sporáku...
A neustále mám v mrazáku nadělané polévky, nebo vývary na dodělání...
Spíš mám problém to z mrazáku vytahovat a spotřebovávat, pořád nějak víc vařím čerstvé a zbyky tam cpu..
Jinak u nás jedou hodně těstoviny na jakýkoliv způsob, zapečené, boloňské, se smet.omajdou, na studeno se zelen jako salát....a knedlíky obě milují bramborové...ale i houskové s dobrou omajdou baští. Br.kaši někdy sní s chutí někdy nechce vůbec, vařené brambory moc nemusí...no a polévky-vývary se zeleninou a těstovina, strouháním,kapáním atd...to je TOP!
Mlíčko už vpodstatě nemáme-dělám jen večer aby se neřeklo ze zvyku a rituálu 150tekuté kaše nebo Hami Hajaja, v noci nejí a ráno má jogurt, tvaroháček apod...
Odpovědět