Ke všem naším problémům, abychom toho neměli málo a nenudili se, se přidal další.
Psala jsem tu onehdy, že nás právník pěkně podvedl a částku, kterou se snažil 2 roky tak vehementně vysoudit, si ve finále nechal.
Teď čekáme na odvolácí soud...
Ale to jsem teď nechtěla řešit, nový problém máme takový:
Ozval se nám náš bývalý pronajímatel, že mu údajně dlužíme 2 nájmy.
Když jsme se před rokem stěhovali, bylo to domluveno tak, že si nechá kauci ve výši jednoho nájmu na uhrazení nájemného za polovinu posledního měsíce a zbytek se použije na nedoplatek za služby. Mělo to vyjít tak akorát.
Jenže cca před 14 dny volal, že mu tedy dlužíme 2 nájmy, že to je někdy za rok 2009 nebo 2010 - přesně neví a že teda kauci použije na uhrazení jednoho nájmu a zbytek, že mu máme ihned uhradit.
Volal to asi před 14 dny, řekli jsme mu, jak jsme teď na tom finančně, že teď na to není, ale že tedy pokud se prokáže, že jsme to opravdu nezaplatili, samozřejmě se uhrazení nevyhýbáme. No jenomže minulý týden přepadl mého muže v práci s tím, že pokud teď v pondělí nezaplatíme, dá to k soudu a právníkovi atd.
Já jsem přesvědčená o tom, že mu nic nedlužíme. Tehdy jsme na nájem měli trvalý příkaz, teď půjdeme do banky, aby nám vytiskli archivní výpis. Snad se to prokáže.
Bohužel muž platil několikrát nájem i hotově přes jeho syna, který byl naším sousedem...zabte mě, papír samozřejmě nemá. Jsou to/byli totiž velcí kamarádi, tak mýmu naivnímu chlapovi přišlo trapný, chtít po něm potvrzení. To bude teď samozřejmě kámen úrazu, to je mi jasný.
Ovšem zpět k té insolvenci, která proběhla na jaře roku 2011. Tehdy jsme přihlásili věřitele, pronajímatele jsme ale náhlásit nemohli, jelikož jsme o tomto dluhu němeli tušení. On samozřejmě nevěděl, že jdeme do insolvence, tak si to taky nenahlásil, hlavně o tom ani ještě nevěděl. (nechápu?)
Co teď s tím, vyhrožuje mému muži, že se postará, aby mu kvůli tomuhle zrušili insolvenci...já si myslím, že to nelze. ALE on je bohatý, na právníka má dost peněz a my jsme chudí a na právníka už nemáme. Jak to tedy vyřešit toto pondělí je mi záhadou...
Ještě mě docela mrzí, že jsme byli fakt velcí kamarádi s jeho synem a snachou (mají stejně staré děti jako my), tudíž jsme docela přivírali oko k problémům toho bytu. Byl totiž dost tmavý a vlhký, takže mi tam například zplesnivěly všechny kožené boty, bundy i kabelky. Škoda to mohla být cca za 20 tisíc korun za ty 4 roky, co jsme tam bydleli, ale já blbec ze slušnosti nic neřešila...nechtěla jsem kazit naše přátelství....no teď se mi to pěkně vymstilo..
Prosím poraďte, dá se něco dělat? To se máme zase nechat vydírat?
Už minulý měsíc volal nějakej kamarádíček právníka a vyhrožoval nám....poněkolikáté...docela už mě to nebaví.