29.8.2012 22:06:39 Žžena
Re: Jak vyhnat myši z domu?
Řešila jsem tu to samý loni, letos už se myši taky začaly do domu stahovat, takže řeším od tohoto týdne opětovně.
Dřevěné pastičky jsou na houby, myši se mi podařilo doma vymlátit bílými plastovými pastičkami (jsou takový "zubatý" a stačí jim mnohem menší podráždění než klasickým pastičkám). Stane se taky, že myš návnadu sežere a nechytí se, ale podstatně vzácněji, než dřív, a při výměně návnady (většinou za něco, co se myši bude z pastičky obtížněji dobývat) se už myš lapne.
Pastičky jsem měla v každé místnosti, letos mám zatím jen v jedné místnosti, o které vím, že tudy myši lezou do baráku; a pak mám kontrolní past v kuchyni, abych věděla, jestli se nějaké myši podaří proniknout přes první frontovou linii
Jedy to řešit nechci, jednak kvůli psovi a kočce, jednak že chcíplá myš zalezlá pod skříní je pro mne horší eklhaft, než myš živá.
Za poslední tři dny mám už dva úlovky
První myš se chytila na marmeládu, druhá z pastičky sežrala marmeládu, pak sežrala psí granuli, ale napotřetí na sušenou brusinku už doplatila životem
Jo a máme doma kočku i psa, na myši to nemá žádný vliv. Kočka loví, ale na zahradě. A psovi je to fuk.
Odpovědět