22.10.2012 9:49:31 Manul
Zvětšené uzliny na krku
Dobry den,
mam starost se synem (21 m), a spis bych chtela znat vase zkusenosti. V posledni dobe ma hodne zvetsene uzliny na krku (po stranach pod celisti a pod usima). Zkusim sem napsat vsechno, o cem si myslim, ze by mohlo mit nejaky vliv.
Takze pred asi 2 mesici byl ockovany (zardenky, spalnicky, priusnice, nestovice), po cca. 10 dnech mel klasickou reakci - asi 1 den teploty, max 38, nic jsem nedavala. Potom jsem si vsimla uzlinek v trislech, pricitala jsem to te reakci.
3 tydny po ockovani jsme jeli na dovolenou, kde byl chudak poradne postipany od komaru. 1 stipanec na obliceji ma atrny doted. Pak jsem si vsimla zvetsenych uzlin na krku. Chystala jsem se k doktorovi, ale jeste pred tim se mu okolo jednoho stipance udelal maly cerveny krouzek. Tak jsme sli hned. O krouzku doktor rekl, ze to asi bude jen smotna reakce toho stipance (verila bych mu, protoze neco podobneho pak zacaly delat i ostatni stipance). Vzal mu krev, vysledek ukazoval na nejakou slabsi infekci, doporucil sledovat a kontrolu. Na kontrole jsme byli u jineho doktora (dovolena), ten rekl, ze to je taky ceklem normalni (krev nebral, jen prohmatal v ramci moznosti uzliny a brisko). Trochu jsem se uklidnila, ale ted mam pocit, ze se jeste zvetsuji. Syn teda dostal rakovou trochu zelenou rymu, obcas mu tece z nosu. Jinak je ale celou dobu v pohode, dobre ji a spi a beha a vzteka se (ale to delal uz pred tim), teploty vubec nemel. Na kontrolu jdeme zitra, tak bych jen chtela shromazdit trochu informaci a zkusenosti, jestli to dalsi zvetseni muze souviste treba s temi soply nebo s cim...
Preji hezky den.
Odpovědět