2.11.2012 21:30:26 Medunka_
Re: Proč pořád brbláme?
Zlutasku, mobil a ty elektronicky kraviny, ve kterejch se vubec nevyznas - ale to ze se v tom ty nevyznas, neznamena, ze pro ostatni je to kravina. Nekteri lide je treba potrebuji ke sve praci... Zrejme mas na mysli konzum obecne, nicmene soudit nakup neceho jako kravina mi pripada dost odvazne, neb nevis, k cemu ten dotycny vec potrebuje a koho tim podporuje (koho to zivi). Az se vsichni uskrovni a nebudou mit "kraviny", mobil, a budou mit jedny boty a kocar, dalsich xy lidi prijde o praci. Nasi ekonomika je totiz tazena spotrebou.
Za me je treba najit osobni hranici, ktera je dost individualni, nepropadnout konzumu, ale zaroven obcas v rozumne mire upustit chlup, aby i ti ostatni meli nejaky prijem (i ta kadernice a cukrarna potrebuje z neceho zit).
15 let stary kocar, mela jsem taky kocarek z bazaru, osobne jsem skromna dost, ale umis si predstavit, kde sousedka 15 let skladuje kocar? Ja jo, neb mi byl takovy nabidnut, byl z polovicky plesnivy. Sousedka taky rikala, at si ho prestrikam savem...
Odpovědět