Re: Dlouhotrvající kašel - uz dva mesice
Dělala mu vaše doktorka krevní testy na plicní chlamydie a mykoplazmata? Jsou to v posledních letech hrozně rozšířené potvory v populaci, způsobují urputné kašle (u nás vyvolaly zápal plic - atypický, měli jsme to celá rodina). Na dětském mi dr. testy pro dcerku udělala bez váhání, naše obvoďačka odmítla s tím, že jsou to drahé testy a že mi je dělat nebude. Místo toho mě zvýšila dávky Xyzalu - dle ní to mám alergický kašel
. Nechala jsem si testy udělat sama na poliklinice, stálo mě to 3 tisíce, ale vyšlo mi, že má akutní infekci plicními chlamydiemi a mykoplazmaty. Ihned mi pak naše obvoďačka nasadila příslušné antibiotikum a po týdnu jsem už byla "skoro" zdravá.
Mladší dcerce se bohužel mykoplazmata po půl roce znovu zaktivovaly, měla vysoké hodnoty - teď nevím jesli IgM nebo IgA -nerozumím tomu, ale měla tam číslo 4, ihned nasazen Klacid a zatím ťukám - dobrý.
Chodíme ale od minulého podzimu na alergologii-plicní, přímo k plicařce,ta mi řekla, že se to teď hrozně rozmohlo ty chlamydie a mykoplazmata a je na to jedině Klacid (pro děti).
Být tebou, budu tlačit na doktorku, aby mu tyhle testy udělala, případně bych i ty peníze obětovala a nechala testy synovi udělat sama. Držím palce.
Odpovědět