Re: Péče o starou kočku
Ahoj, tak se také vmísím.
Našemu kočičákovi je něco přes 12 let, a s blížícím se 10. rokem jsem ho vzala k veterináři jen, aby ho skoukl (tak trochu i kvůli očekávanému narození prcka), žádné problémy neměl, řekli mi, že vypadá výborně na svůj věk a vše ok, ale když jsem se zmínila, že mě trochu znervózňuje, že hodně pije, zbystřili a udělali rozbor krve a bohužel konstatovali, že má dost špatné ledviny, dostával dietní krmivo a nějaký podpůrný prostředek a dost se to prý zlepšilo. Neumím určit, kolik vypije, odhaduji tak kolem 2 dl v misce, ale kromě toho několikrát za den vyžaduje napuštění vody na dno vany, které vylemtá také dost... Přiznám se, že už se dost dlouho chystám na kontrolu
, kocour hodně zhubnul, jinak vypadá naprosto spokojeně, ale hrozně se bojím nejen toho, co se dozvím, ale hlavně ten odběr krve u něj probíhá strašně
, on při tom "bojuje o život" a já mám strach, aby ho neranila mrtvice. Tak zvažte, jestli ho vzít na veterinu, určitě mu podle příznaků udělají rozbor krve a pak buď nařídí dietu nebo... Držím palce.
Odpovědět