21.3.2013 7:47:02 Evik+Šmudla+Šmudlinka
Re: Jarní únava?
1. právě kvůli dítěti vařím a tím i jím celkem pestře. Mám štěstí, že syn miluje ovoce i zeleninu, pořád chodí, že chce mrkvičku, okurku... takže mít nakoupeno je u nás nutnost. Stejně tak s obědy: omáčky, knedlíky atd. moc nejí. Zrovna tohle beru jako nejnutnější činnost, kterou zvládám - na rozdíl třeba od úklidu. Navíc si myslím, že uvařit zdravé jídlo je často rychlejší než to nezdravé.
2. Synovi je 2,5, ale nespala jsem už velkou část těhotenství, protože jsem měla hrozně neklidné nohy a musela jsem pořád chodit, nešlo mi vůbec spát.
Do teď syn prospal asi 4 nebo 5 noci v kuse. Měli jsme i šílené období, kdy nemohl ani usnout, takže jsem vděčná za to, jak to je: usne během deseti minut, budí se kolem jedné a pak několikrát k ránu - cca od půl páté. Přes den nic a v noci 9,5 hodin. Manžel vstává velmi výjimečně: pracuje na 24 hodinové služby, takže buď není doma, nebo brzy vstává a má před sebou náročnou službu. Jedna babička je blízko, ale nehlídá vůbec, druhou máme daleko. Ta si brává syna na cca 1 den v měsíci včetně noci a to je fakt nádhera. Protože ale ještě pracuju z domu, často pak doháním resty, které mám.
Odpovědět