Jsou vaše děti taky malí ničitelé?
Ahoj, potřebuju si postěžovat, moje dcera (4r.) má teď ničitelské období, jak se udělalo hezky je plná života a naše zahrada vypadá podle toho, v sobotu už mě rozpálila do běla. V pátek spolu sázíme mrkev, schválně to dělám s ní aby viděla jak to probíhá než něco vyroste a že to dá práci, říkám jí, že se to nesmí prudce zalévat aby se semínka nevyplavila, druhý ten příjdu a záhon z poloviny pod vodou, no dostala sprda a asi hodinu jsem s ní nemluvila (ne schválně nemohla jsem si pomoct). Dcera má povoleno hrát si s hadicí, jako všechny děti jak to nějak souvisí s vodou tak jí to fascinuje. A ta mrkev byla poslední kapka. Není schopná pochopit, že květy ze stromů se netrhají, hnidy na lískách taky ne, neustále vaří ty svoje polívčičky a tohle jsou přece fajn ingredience. Xkrát jí vezmu můj starý okurkáč na kytky a uklidím abych ho nakonec našla rozbitý. Hrášek už byl naklíčený a polovina rostlinek utržená. Rybízy už taky kvetou a ona to pořád škube. Vysvětlovat napomáhá, samozřejmě jsem jí vysvětlila, že jinak na tom nic nevyroste atd., ale zdá se mi že čím víc trvám na tom, že to má nechat tím víc to dělá. A nemůžu na ní neustále dohlížet co dělá, mám k ní ještě 9m. batole. Na zahradě má samozřejmě spoustu jiné zábavy, má domeček, pískoviště, houpačku, mraky hraček apod. také tam netráví celý den, chodíme i ven. Napadá vás něco? Hračky významně neničí, občas nějaká pomalovaná panenka atp.
Odpovědět