Re: vaření s Pohlreichem - jestli se tak píše
Nejvíc mi vadí, že postrádá základní kuchařské návyky. Extra to bylo vidět v pořadech věnovaných kdysi grilování. Člověk, který používá prkénka znečištěná od syrového masa následně na krájení bylinek a salátů, stejným hadříkem otře šťávu ze syrového masa a vzápětí tím šmrdlá kapky omáčky ze servírovacího talíře (ne, nebyl tam střih)... není v mých očích profesionální kuchař a potřeboval by se vrátit na nějakou dobu do školy, aby si tyto základní hygienické návyky osvojil.
K tomu se přidává jeho vyjadřování, oscilující mezi neúměrnou vulgaritou a neúměrnou vyjadřovací tupostí "éé, hele, ééé". Je možné, že je to součást pěstované image - "lidový kuchař pro vobyčejný lidi, co mluví jejich řečí a nevytahuje se trapnou spisovnou češtinou, vole" Nevím, fakt nevím, proč toto. Ale je mi to nepříjemné a působí to na mě poněkud odpudivě.
Celkově mě nepřesvědčil. Vnímám ho jako velmi zdatného podnikatele i šoumena, ale ne dostatečně zdatného kuchaře.
Pořad jsme neviděla, pustila jsem si odkazovanou ukázku - a také se mi vůbec nelíbila práce se syrovými vejci bez jasného oddělení nádobí "před" a "po" tepelné úpravě, doprovodné "povídání" ...no, viz. výše.
Odpovědět