29.5.2013 21:59:39 Vitězslav Máří
Exekuce na dům, kde bydlí můj otec
Dobrý den.Nejdříve chci říct,že jsem si před časem vzal několik půjček ve výší celkem asi 700 tis a jsem z Chrastavy.Dal se dohromady dům,pořídili se věci ,které byli potřeba a v domě zůstal bydlet můj nemocný táta.Do nějaké doby vše v pořádku,dům byl napsaný na otce.Pak táta skončil v nemocnici,odletěl vrtulníkem,našel jsem jej bez dechu na zemi,bylo to zlé.Po návratu z nemocnice,táta trval na napsání domu a pozemků na mne.Byli jsme u právníka,sepsala se smlouva s tím že táta tam je jako věcné břemeno.Co se stalo dál? Žena skončila v částečném invalidním důchodu,po přepadení přišla o 84% sluchu a má díky tomu i psychické problémy,já po povodních přišel o práci a začali chodit výhružné dopisy,pak mne navštívili vymahači,každý ze mne vytáhl nějakou částku.Když jsem nevěděl kudy kam,najal jsem si firmu Asteria,to byla moje největší chyba,dnes to vím,zase peníze pryč a ne málo,našel jsem si brigádu,platil 12tis měsíčně a pak začali chodit exekuce,do dnes jich mám 8 v celkové výši skoro 1 200 000,-.Práci mám,ale za malé peníze,žena jen částečný invalidní důchod,příjem rodiny je 18tis měsíčně celkem.Platíme 4tis nájem se vším,do práce dojíždím autem,jinak to nejde není spojení,máme 2 větší děti,dcera studuje a syn je nezaměstnaný.Dnes byli u táty v domě pomocníci exekutora na ocenění nemovitosti a řekli mu,že se bude stěhovat pod most,protože do dvou týdnů bude dražba nemovitosti.Už nevím kudy kam,aby táta nepřišel o střechu nad hlavou,jde o to že bydlíme skoro 50 km od sebe,jezdím za ním každý týden,ale dnešek mu přidal 20let věku.Jak z toho všeho ven.Na právníky nemám peníze a nevím jak dál prosím o radu co mám dělat .Díky za jakékoliv rady.Předem podotýkám,že úvěry jsem měl a poctivě splácel do té doby,dokud jsem měl práci a pak mi ani neuznali to že vše byli pojištěné úvěry,pojišťovny se z placení vyvázali.Díky
Odpovědět