Platba kreditkou v cizí měně do zahraničí
Nemam dotaz, jen zajimave zjisteni, tak se o nej chci podelit, aby vas to neprekvapilo, pokud byste se s tim take setkali.
Platila jsem kretikou online platbu do zahranici. Castka byla v eurech, takze jsem cekala, ze vysledna castka v Kc se bude od mnou zhruba spocitane mirne lisit. Byla to nakup pro mamu, ktera mi to chtela co nejdriv zaplatit, tak jsem hned nasledujici den nahledla na ucet, zda uz je tam castka v korunach zauctovana nebo ne, abych ji rekla presnou castku v korunach, kterou mi ma poslat. Castka v Kc uz tam byla. Jake bylo vsak moje prekvapeni po nekolika dnech, kdyz skutecna zauctovana castka - mimochodem zauctovana take ten samy den, co jsem puvodne nahlizela, byla nezanedbatelne vyssi. Takze jsem zjistovala, jak je to mozne a kdo nevi, tak vysvetleni je takove:
V okamziku platby v eurech, posle asociace platebnich karet rezervaci vasi bance na castku, kterou si urci sama z nejakeho vlastniho kurzu. Pote se ale skutecne odecte castka podle kurzu vasi banky, ktery se muze velmi lisit. Podotykam, ze vsechno toto se odehralo v jeden den, takze kurz CNB se nezmenil, jen kurzy jednotlivych bankovnich instituci, se neprijemne lisi.
Rozdil delal na necelych 8000,- temer 200,-Kc. Toz tak.
Odpovědět