13.10.2013 12:26:25 No one
Re: Zkušenosti s osobním bankrotem
A jste manželé? Půjde tedy o insolvenci Vás obou nebo jenom chlapa?
Ono se to zdá složité, ale vůbec to tak není. Můžete si to podat i sami, ale žádost musí splňovat všechny náležitosti, pokud Vám tam něco bude chybět, soud Vám to vrátí a budete žádat znovu.
Ani si nemusíte pamatovat všechny věřitele, soud stejně ustanovuje schůzku k přihlášení věřitelů, takže kdo se nepřihlásí, má smůlu. Třeba takovej Provident na tyhle schůzky nechodil..teda aspoň za nás. Insolvenci má můj chlap 2 a půl roku.
A dobrý na tom je, že než Vám soud ustanoví splátkovej kalendář, tak to chvíli trvá - klidně i několik měsíců, vy ale už nic platit nemusíte..tzn. že se dáte malinko finančně do kupy. My se za ty 3 měsíce než začaly splátky přes insolvenčního správce dali i dost psychicky do kupy, hlavně z toho důvodu, že už jsi v rejstříku a "nikdo" na tebe u nemůže. Můžeš poměrně v klidu konečně spát.
Pak ale začne placení a to je těžkej oříšek, na 5 let se fakt uskromnit..ale dá se to! Co splatí za 5 let to splatí, stačí 30%-50% a pak už nebude nikde dlužit nic a může začít pěkně od nuly.
Držím palce, kdyby něco, můžeš mi napsat na mail alicianes@seznam.cz, mám toho hodně za sebou, šíleny dluhy, takže vím jaký to je.
Odpovědět