2.12.2013 11:55:10 Gerberka1
Re: Černý kašel
Ahoj zakladatelko,
ani nevíš, jak ti rozumím...
Před časem jsem řešila to stejné - nejdřív ve školce, kdy tam zničeho nic objevilo oznámení, že "ve školce se vyskytnul případ černého kašle". Myslela jsem v tu ránu, že mě odvezou, vztek jsem měla strašnej, ale co člověk může dělat?? Navíc syn i tak byl věčně marodné dítě, tak jsem se bála neskutečně, že proto, že je oslabený, tak to prostě lapne....sebrala jsem veškerou odvahu a zeptala se přímo, co to oznámení jako znamená. Bylo mi řečeno, že černým kašlem onemocněla kuchařka čili dospělá osoba - jenomže i tak mohla - s prominutím - ty bacily nakrásně "nakašlat" třeba při přípravě jídla nebo tak, že....Prostě člověku se v hlavě honí myšlenky už opravdu všelijaký...Tenkrát se nám to vyhnulo - naštěstí.
Černým kašlem si letos v lednu - únoru prošel můj starší syn - v květnu mu bylo 13 let, byl 5 týdnů doma. Ten kašel ale poznáš okamžitě, že je prostě "JINÝ", syn kašlal takovým stylem, že nebylo jedné minuty, kdy nekašlal a v takových záchvatech, hrozně ho to vyčerpávalo, dá se to poznat jedině z krve - syn byl na všech odběrech a černý kašel tam prostě prokázaný byl....přeléčit lze jedině atb.
Nechci strašit, ale černý kašel se častěji objevuje u puberťáků než u malých dětí - u malých dětí jsou prý pořád účinné ty vakcíny, ale u starších dětí už ne. Takže ten mladší syn, jak to měla ta kuchařka ve školce, tak byl prostě víc chráněný než ten starší....
Odpovědět