U syna ve 4.a 5. třídě měli od paní učitelky na školní rok URČENO 13 knih !!!! Ty musel každý přečíst a udělat z nich zápis do Čtenářského deníku.
Vše se přísně známkovalo.
Tož bych řekla, buďte rádi, že si můžete vybírat, co číst....
U nás se četlo:
Devatero pohádek Dášenka Staré pověsti české Osada Havranů Lovci mamutů Bronzový poklad Robinson Crusoe Špalíček veršů a pohádek Pohádky H.Ch. Andersena Kytice Tajemství proutěného košíku Dobrodružství Toma Sawyera Kalpzubova jedenáctka Bylo nás 5 Říkali mi Leni Hoši od Bobří řeky Boříkovy lapálie......a na další si už nepamatuju.... ))
Jo, a Poseroutku miluje....a Lichožrouty.....teď je mu 12 a k narozeninám si přál životopis S.Jobse a fakt ho přečetl a teď chce životopis toho mládence, co stvořil Facebook..... Jinak čte vše o autech a vše od tvůrců Top Gearu, co se mu dostane do rukou......jen ta Kytice, ta mu moc "nevoněla"...a některým výrazům ze Starých pověstí jsem nerozuměla ani já......jóóó, byla to muka....ještě že existují audioknihy a tak se dala povinná četba i poslouchat - před spaním....protože 13 knih na 10 měsíců, to je fakt záhul.
Letos je na 2. stupni a povinnou četbu nemají žádnou.....
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.