30.1.2017 12:33:05 margotka78 alias shit-roller
Re: Výlety s dětmi
S takovými dětmi bude optimální procházka cca 6 až 10 km. Více už pro ně bude opruz.
Mám vypozorováno, že nejvíce děti nadchnou přírodní zajímavosti.
Moji dceru třeba nejvíce loni uchvátila stezka na Zemskou bránu - údolím Divoké Orlice. Jsou tam také naučné tabule o rostlinách a zvířectvu. Takže taková naučná stezka. Kromě toho se dá jít i do vody a poskakovat po kamenech. Dcera tam chtěla jít druhý den zas
Ale to jsem ji vzala zas do údolí Moravské Sázavy - je tam také naučná stezka, moc pěkné, cesta je sjízdná i s kočárkem nebo na vozíku. Ke konci už byla mírně utahaná, musela jsem slíbit pizzu.
Na Silvestra jsme zase byli se známými a dětmi ve Strádeckém údolí na Chrudimce - je tam také zřícenina Strádov.
Hezké zážitky máme také z Teplických skal - je to okruh asi 6 km. Další den se dá jít vlčí roklí ( místy jsou žebříky, což děti většinou baví) do Adršpachu, jet po jezírku, zpět se vrátit vláčkem.
Takže za nás - nejvíce baví přírodní zajímavosti - údolí řek, skály, z historie zříceniny.
Jo a pak ještě jeskyně - Moravský kras už máme několikrát projitý, krásné jsou Javoříčské jeskyně.
Nebo kolem Jeseníku jsou jeskyně Na Pomezí a Na Špičáku. Kousek jsou Čertovy kameny.
Odpovědět