21.3.2018 12:45:56 zerat
Re: jak naucit psa na privolani ?
Lou nemáte v okolí nějakého jiného páníčka s vychovaným psem? Nám hodně pomohla v učení psa na to, aby si nás naše psice tak nějak po očku sama hlídala... radila nám, že od malička musí pes vědět, že není vůdce smečky, ale je ten, kdo potřebuje nás pro přežití. A musím říct, že ačkoliv jsou věci, které jsme u naší jorkšíří fenky nezvládli, tak se nám nikdy nezaběhla a i když si jí na procházce nehlídáme (což často není, ale stane se), tak se motá pořád okolo nás. Chodili jsme na procházku před jídlem štěněte, tak aby bylo hladové a po kapsách jsem měla dobrůtky a odměňovala jsem ji. Velice rychle se naučila poslechnout na "chodníček!"(její volný pohyb pouze po chodníku), přijít na zavolání či zapískání... potom jsme ji učili venku na povel "zůstaň!" a odcházeli jsme od ní vždycky o kousek, druhý den zase o delší kousek...
Ad braní hraček... ta naše měla hromadu svých a když si vzala něco někoho jiného, tak se jí řeklo "fuj!" a byla přinucena pustit. Když jí z nějakého důvodu beru její hračku, tak ji dá pouze mě - paničce - u ostatních si to svoje hájí
Slyší velice dobře na "zůstaň!", takže i s hračkou zůstane stát na místě - maximálně se posune a kousek a hned jí dojde, co se od ní čeká.
Odpovědět