Re: Jaké kytky do bytu s okny na západ?
Holkomodroočko, tak to nevím, jak je možné, asi by to chtělo tlustici denně v horkých dnech zalévat. 3 různé druhy tlustice jsem měla celé léto na jižní lodžii, přežily všechny tropické dny a krásně se zabarvily - okraje lístků mají dočervena. Ještě mě napadlo, že téměř nezničitelná je dracéna, voskovka, monstera, zelenec, anebo si tam dej vázu s řezanou kytkou, když se pokojovky nedaří. Vlastně teď na zimu tam přežije cokoli a na léto můžeš kytku přestěhovat jinam, aby netrpěla horkem.
ToAr, u fialek stačí dodržet zálivku dospod do nádoby a polostín (původně tvořila podrost tropického lesa, kde není moc světla), není to žádná věda. Lepší nechat substrát přeschnout než přelít, ale i když se to stane, stačí vzít z uhnívající rostliny zdravý lístek anebo i listovou růžici a nechat ve vodě zakořenit, pak zasadit.
TaJ, ano kalanchoe se daří líp na východě (dostala jsem jednu rostlinku ke dni matek a pořád kvete), ale když je to sukulent, mohlo by přežít i západ, myslím. Viděla jsem i venku v truhlíku místo muškátů. A ten kaktus vykvet díky tomu, že v zimě zřejmě máte v předsíni chladněji, ideální na zimu pro kaktusy je nevytápěná místnost, kde ale nemrzne.
Odpovědět