4.4.2020 15:10:48 Lexi.
Co vařit během karantény?
Před 3 týdny jsem konečně podlehla panice a nakoupila zásoby potřavin, pro případ, že by jsme zůstali v karanténě, nebo tak něco.
Neměla jsem to nějak promyšlené, prostě jsem brala vše, co běžně jíme, je trvanlivé a nemusí to být v ledničce, jen vše ve větším počtu než obvykle.
Včera mně napadlo, co by se z toho všeho vlastně dalo v případě nouze uvařit. Udělala jsem inventuru těch zásob. Mám mouku, cukr, těstoviny, luštěniny, rýži, olej, ocet, dětskou krupičku, trvanlivé mléko, tuňáky v konzervě, rozinky, čokoládu, hromadu šušenek, piškotů a dalších sladkostí.
Jako kdyby jsme 14 dní nemohli vyjít z domu, hlady by jsme rozhodně neumřeli. Ale kromě hromady sladkostí mám vlastně jenom samé přílohy, žádné plnohodnotné hlavní jídlo (nanejvíš tak těstoviny s tuňákem). A k čemu by mi byla mouka bez vajec? (Vejce se mi ve velkém skladovat nechce, běžně jich nemáme moc velkou spotřebu a nejsou moc trvanlivá). Droždí mám 4 kostky, s tím by jsme také dlouho nevystačili.
V mrazáku maso tak na 4 jídla (pro celou hodinu) a mražená zelenina.
Co by se tak ještě dalo koupit, aby to nemuselo být v lednici (tu máme plnou jídla běžné spotřeby) a dal se z toho uklohnit oběd? Napadá mně jen kupovaná omáčka na špagety ve skle.
Odpovědět