No, a to je právě ta koronavirová změna
Aby se servírka nebála hostů a hosté servírky, tak přijde 1x po usazení hostů, kteří budou mít roušku. Řádně si objednají vše, od polévky, po dezert, od aperitivu po kávu..., a bude se jim to servírovat zásadně vše naráz. Pak budou u stolu osamoceně konzumovat a až dojedí, tak nasadí roušky, kývnou na servírku, ta jim přinese účet, oni bezhotovostně zaplatěj a odejdou...
A pak (jiný personál, který bude tzv. "Infekční"), sklidí celý stůl (může být i v jednorázovém kontaminačním obleku). Nádobí dají do "infekční" části kuchyně, kde ho "infekční" personál nastrká do myček.
Z myček ho bude vyndávat "neifekční personál", který tedy může přijít do kontaktu s jídlem pro hosty...
Nově prostírat stůl pro nové hosty (po důkladné desinfekci všech povrchů, nejlépe i slánek a pepřenek) bude "neinfekční" personál, který může být v kontaktu s hosty...
Proto se nedoporučuje mít na stole zbytečnosti, typu vázičky, podtácky, reklamní letáčky, ubrusy, slánky, pepřenky... Sůl a pepř se bude dávat v jednorázových baleních (podobně jako cukr ke kávě). Jídelní lístky (papírové) jsou problém - doporučuje se je mít zalaminované (podobné), vždy je otřít desinfekcí, než se dají jinému hostovi, případně v elektronické podobě (hosté si mohou stáhnout aplikaci...).
Vyšší level je objednávní tedy prostřednictvím aplikace, čili odpadne vůbec nutnost dohadovat se s obsluhou, co si dáte a tím zvyšovat epidemiologické riziko... Jediný kontakt personálu s hosty bude, když se bude jídlo servírovat na stůl... Ale to se ještě určitě nějak doladí...