Re: Co dalšího uvařit?
Sněhulko, pohanka s mletým masem: 0,5 kg mletého, plusminus 1 šálek pohanky, 1 cibule a 1 vejce, sůl. Cibule se nakrájí na drobnou,vše se smíchá dohromady, uplácá se do pekáčku a na nėjakých 180-200°C 30-45 minut peče. Tu pohanku buď s dostatečným předstihem namočím,aby byla měkká. Nebo jí předem uvařím. K tomu dělám zeleninový salát, touhle dobou často zelný.
Špenátové lasagne bývají ve stylu co dům dal. Udělám špenát, někdy pyré, jindy kombinuju i se sekaným. Dochutím ho smetanou nebo smetanovým sýrem. A vrstvím - trochu špenátu na dno, lasagne, špenát, sýr podle toho, co je doma a potřebuje spotřebovat, lasagne...na vrch dávám ještě špenát, aby to nebylo suchý a výraznější vrstvu sýra. Zapéct. Špenátem ve vrstvách úplně nešetřím, sýra do vrstev tak přiměřeně.
Odpovědět