Re: Růžičková kapusta
rišulko, kapustičky různě.
Jen opečené na másle - to používám jako přílohu, nebo je opečené nasypu na krémovou polentu a posypu hodně parmazánem.
Opečené na másle s tyrolským špekem, k tomu pak štědře zakysané smetany.
Pak vlažný salát - vykrojím košťály a rukama je rozlámu na lístky, krátce blanšíruju a zchladím. Udělám hořčicovou zálivku, ty blanšírované pár sekund ohřeju v mikrovlnce, aby byly vlažné, a smíchám se zálivkou.
Stejným způsobem blanšírované - svařím smetanu s hrubozrnnou hořčicí, solí, cukrem a citronovou šťávou a v tom pak krátce podusím ty kapustičky.
Kapustičkovou polévku - opět - uvařím bešamelový základ a jen nakonec do něj dám ty rozlámané kapustičky, aby se moc nepřevařily.
Komplikovanější je francouzská pintade au chou - perlička s kapustou - u té místo kapusty ráda dávám kapustičky.
Odpovědět