Re: Robot - domácí housky a chléb - ověřené recepty
tak ten mám taky
Je fantastický na sladká kynutá těsta i na ty rohlíky.
Bagety dělám se zádělem, tj. robot přijde na řadu až druhý den. Taky fajn.
Ale teda kvasový chleba v něm nedělám vůbec. Přijde mi na to nepraktický. Kvasové těsto je takové "do ruky", potřebuje prostě lidskej dotek, no
Zadělává se vcelku řídké, na to robot ani není třeba, to zamíchám rukou, a potom se do něj mouka dodává právě až při jednotlivých překládáních, čímž robot taky nemá na tohle smysl. Navíc ho teda nechávám kynout před dáváním do ošatky v lednici přes noc, což zas robot ne (ale tahle fáze samozřejmě není nezbytná, jen zlepšuje výsledek)
Ona se totiž ta mísa od těsta dost blbě myje, je veliká. A já mám zatím jen jednu, takže když mi ji zablokuje na dlouho těsto, nemůžu ji pak použít na vaření.
Odpovědět