1.1.2021 11:57:13 Tante Bante
Re: Blbuvzdorný vymazlený recept na čočku na kyselo
Asi už to je s křížkem po funuse, ale poradím ti, co dělám já, třeba se ti to bude hodit někdy pak. Klíč je nekupovat takovou tu hnědou velkou čočku, ta ke opravdu max na polévku, která se propasíruje. Kupoji zelenou nebo černou čočku, namočím, ale není to nutné a uvařím v rýžovaru se silikonovou podložkou, jeden bobkový list, nesolit, až těsně před dovařením. Když je to hotové, ochutím to trochou vinného octa, není potřeba moc. Zatím, co se ta čočka dělá, nakrájím cibuli (spíš víc) a pomalu ji opeču dozlatova, tuk je asi libovolný, máslo bych nedávala, já dávám olivový nebo rýžový olej. Opečená cibule se na to nasype nebo zamíchá do toho. Kromě okurek je dobrá i nakládaná červená řepa. U nás máme rádi s volským okem, i když to není nutné a není to pak lehčeji stravitelné
.
Odpovědět