1.1.2021 19:31:28 Koníček mořský
Re: Blbuvzdorný vymazlený recept na čočku na kyselo
Na čočce není vůbec nic složitého. Jediná složitost je, si jí předem přes noc namočit. Případně stačí ji namočit ráno. Nic neslívám, uvařím ji v té samé vodě, dnes už se prodává čočka čistá a přebraná. Vařím ji tak čtyřicet minut odhadem, ochutnám, případně doliju trochu vody, když ještě není měkká. Před dovařením ji osolím, popráším moukou, zamíchám, trochu pepře, másla nebo sádla a jemně dochutím octem podle množství čočky a chuti kuchařky, tedy mě. Nedávám cibuli ani česnek - ten patří do hrachu. Čočka má svou vlastní dobrou čočkovou chuť, žádným kořením ji nepřetloukám. Prostě uvařená čočka, se solí a pepřem, omaštěná a jemně okyselená. Uzené, klobása nebo volské oko k ní. A hotovo. Čočka se vymazlovat nemusí.
Odpovědět