Re: Nejranější vzpomínky
Zasypala jsem jezevčíka jehličím, to prý se opravdu stalo byl mi rok a byl to pes rodinného známého. Sedím ve školce paní kuchařce na klíně, kolem chodí čerti, na druhém koleni sedí paní kuchařce dívka Nikola a paní kuchařka volá,,Tady jsou hodné děti, čerti běžte pryč". Jeden chlapec ze školky jménem Mirek strčil paní ředitelce hlavu pod dlouhou černou sukni, protože se bál čertů. Jsem v náručí své maminky a jeden čert s ohavnou červenou maskou chce po mně pusu, nedám mu ji, ale dostanu od něj červený bonpar.
V našem městě nastaly povodně, paní učitelka nám říká, že musíme honem sníst svačinu, kdybychom museli před tou vodou utíkat, at jsme najezeni. Druhý den je nanáměstí voda, maminka parkuje auto a zouvá si boty a ponožky a nese mě bosá v náručí do školky, kde stojí nějaký pán na cihlách a říká jí, že dnes je školka mimo provoz.
Maminka mě odvedla do školky, která byla zamčená paní učitelka zaspala, maminka mi řekne , že tu musím počkat , že ona musí do práce. Je mi zima a pláču, jdu směrem k domovu, po cestě mě potká ona učitelka utěšuje mě a dává mi studené ručičky k sobě do kapsy.
Odpovědět