2.2.2021 6:46:27 Hanka 75
Re: Pečené kuře
Osvědčilo se mi kuře naslit (potřít solí zvenku i uvnit) a nechat při pokojové teplotě 2-3 hodiny (ale tady nevím, zda je to OK co se týká pomnožení bakterií), nebo prosolit i dříve a nechat v lednidi. Ale do trouby ho dát v pokojové teplotě - ne z chladničky.
Ta sůl se výborně dostane do masa a je to jenom tímto chutnější.
Dochutit pak můžeš máslem, kmínem česnekem a paprikou (to raději až ke konci, aby to nezhořklo)... to už je na tobě.
Jo a dostala jsem radu na pečení kachny od šéfkuchaře, co prý vařiil naši olypionikům... a jeho kachní stehýnka mi opravdu moc chutanala, možná by to šlo uplatit i u kuřete. Před dopečením sliješ vše co je v pekáčku a necháš tam kachní stehna bez ničeho a vrátíš do touby na 230-250 st. a dopečeš do výborné kůrčičky. Je to fakt výborné. Jen pár minut.
Odpovědět