2.2.2021 7:41:43 Koníček mořský
Re: Pečené kuře
Úplný základ je, sehnat dobré kuře. Ze smradlavého vyhoněného rozplizlého kuřete dobré kuře prostě neupečeš. Já ho tedy taky někdy peču, ale když porovnám s kuřetem ze statku, chuť je hodně rozdílná.
Kuře v celku nepeču, ani kachnu, vždy rozporcuji. Nebo rovnou koupím jen kuřecí stehna, prsa mi přijdou svalovou konzistencí velmi nudná. Kůže musí být na vzduchu, aby se pěkně opekla. Všechno maso, které peču, vždy nasolím a nakořením už večer, aby se maso pěkně nasáklo. Na kuře dávám koření dle chuti a nálady - na kuře, gyros, na pizzu, kmín, papriku... Peču s máslem. Nebo i sádlem + kmín = ala kachna. Peču zakryté na 140, vyhoněné asi hodinu a půl, farmářské dvě a půl, závěrečnou půlhodinu odkryju a vypeču na max.teplotu.
Odpovědět