22.2.2021 16:09:58 MaMar
Re: Jak probíhá výuka učňů na dálku
Mi+3, už jsem se tady nad tím před časem rozčilovala, mám pěstounského syna v prváku na oboru zedník. Šel na tenhle obor proto, že fakt není studijní typ, ze začátku roku, když ještě běžela prezenční výuka, byl celkem spokojený, flákal to tak přiměřeně
V říjnu, o víkendu před začátkem distanční výuky, jsem do něj hučela, jak musí v pondělí v 8 ráno sedět u počítače, že tam určitě budou mít online hodiny - houbelec, první den neměli vůbec nic, další dny tak dvacet minut v různou denní dobu, k tomu zadání samostatné práce - jenže tihle kluci si nevezmou učebnici, že by si ji aspoň celou od začátku přečetli a měli to v nějakých souvislostech. Syn pokaždé jen vypsal pár vět ze zadaných stránek, bez pochopení, bez souvislostí, a kupodivu, učitelům to stačilo
V týdny, kdy by měli mít praxi, nemají online vůbec nic, každý den jim jen mistr zadá něco ve smyslu "vyjmenujte druhy tvárnic".
V listopadu už jsem to nevydržela a psala jsem zástupci ředitele dotaz, proč mají tak málo výuky. No, naštvala jsem syna a asi i některé učitele, ale musím říct, že teď od začátku ledna, je to o trochu lepší. Nicméně synovo rozpoložení se pohybuje od totální pasivity a flákání až po zoufalství, že ještě ani jednou nedrželi v ruce nářadí a že nic nebudou umět.
Odpovědět