22.3.2021 15:51:09 1kulička
Re: šestileté gymnázium s angličtinou
Na educanet jsou přísnější podmínky, než na gevo. Loni se tam hodně dětí nedostalo a i vypisovali druhé kolo. Přesně si to nepamatuju, je tam dané minimum bodů z celostátních testů, kdo to nedá, nemůže se ani odvolat. Vím to, protože jsem uvažovala, že tam půjde na druhé kolo, ale nemohla, protože nějak o 1 nebo 2 body nesplnila to jejich minimum.
Na Gevu holt to bylo o něco lepší, hlavně kvůli eseji, co byl součástí přijímaček. Na tom našem favorizovaném by jí sice vzali s tím počtem bodů za testy, ale zase neprošla pohovorem.
Loni mi tu tuším Hrouda psala, že její dítě se dostalo s dost tristním výsledkem testů nakonec snad na oba státní gymply, na odvolání, ale prostě mimo Prahu (měla to o málo horší, než moje holka).
Nicméně to vypovídá spíš o tlaku v Praze, než o dětech, to se na mne holky nezlobte, já byla premiantkou na vyhlášeném gymplu, ale s Gevem se ta výuka nedá srovnat, moje jedno dítě je flink, díky tomu jsme na to narazily, protože reference z netu jdou právě tímto směrem, jak píšete, ale ten přístup profesorů i ředitele, je prostě sám o sobě motivační.
A jsem ráda, že jsme dostaly šanci tam holku dát, protože na klasický gympl to není (rozhodně ne v Praze), ale jiné školy jako alternativa tu nejsou, přitom je to dítě inteligentní a schopný, jen bez přirozené motivace.
Odpovědět