22.3.2021 19:04:26 MaMar
Re: šestileté gymnázium s angličtinou
Federiko, jsi dobrá a tvoje děti taky, aspoň podle toho, co tu o nich občas píšeš.
Já jsem to měla trochu obráceně, jsem původem z Prahy a chodila jsem v Praze na celkem slušný gympl, jenže jsem maturovala na začátku 80. let, takže u přijímaček na VŠ byl stejně nejdůležitější kádrový posudek.
O tom, že odejdeme z Prahy na malé město, jsme se vlivem několika okolností rozhodli na začátku roku 89. Někdy jsem si pak říkala, že kdybychom bývali věděli, co vše se o půl roku později změní, možná bychom v Praze zůstali.
Dokud byly děti malé, tak mi vyhovovalo, že máme dům se zahradou, a že jsme za čtvrt hodiny pěšky v lese. (Totéž mi vyhovuje teď při covidu
) Ale právě ten výběr škol a zájmových aktivit byl omezený - ještě víc než u gymplu mi to vadilo, dokud byly děti na ZŠ, zvlášť druhý stupeň se dal vybrat jen špatný, nebo ještě horší
(Dnes už je to taky jiné, pod tlakem pár rodičů tu v okolí vznikly i docela zajímavé alternativy.)
Takže mě pak hodně potěšilo, že vysokoškolské studium se dětem vydařilo podle jejich představ.
Odpovědět