14.4.2021 10:13:17 zerat
Re: Jahody do truhlíku na balkon
Odrůdu jahod neznám, ale mám už dlouhé roky převislé od sourozence, který je měl od Starkla. Po letech pěstování jsem se dopracovala k poznání, že nejkvalitnější plody mají když převisy rostliny odstříhávám a nechávám je plodit na mateční rostlině či jak to říct - pak mají jahod výrazně víc, velkých a slaďoučkých.
Vloni jsem po zralé úvaze zrušila jahodový záhon s tím, že budeme jahody pěstovat v truhlících, protože jahod je z nich víc. Pravda je, že zalévat se musí denně a musí být zasazené v kvalitní zemině - osvědčilo se mi do klasického substrátu přidat rašelinu a nebo koupit přímo substrát pro jahody. A občas přihnojit i během sezóny.
Ad samozavlažovací truhlíky - do těch bych po mojí zkušenosti neradila jít, pokud nemáte balkon zastřešený. Jakmile tu a tam přejde velký déšť, tak se v nich rostlinky utopí. Já mám ty moje zatím na půdě a čekám až budu mít pod pergolou stojany, abych do nich jahody vysadila. Jak budou kryté pergolou, tak věřím, že by se v nich jahodám mohlo dařit dobře.
Odpovědět