Kam v okolí Londýna na pár dní bez auta?
Pokud dojde ke zrušení desetindenní karantény po příjezdu do UK, ráda bych vzala dceru na pětidenní narozeninový výlet. Už máme letenky a jedny lístky do divadla, tak doufám, že to klapne. Řeším, jak si vymyslet program. V Londýně jsme spolu byly už třikrát a teď se taky úplně nehrneme do nacpaného velkoměsta
Klasické centrum města, základní muzea, parky, HP Studia, Kew Gardens, Greenwich atd. máme projité. Nikde jinde v UK jsem nebyla. Dceru lákají historické památky a příroda.
Budeme s kufrem, závislé na místní MHD, dvě ženy, a potřebuji to poměrně lowcost. Spaní může být každý den jinde, ale trochu by nám to komplikovalo to tahání kufrů s sebou. Ideální by bylo na tři noci najít skvělé místo, odkud se dá vyrážet na jednodenní hvězdicové výlety.
Jediné co je pevné, je divadlo ve Windsoru v den příletu, a odlet ze Stanstedu večer pátého dne.
Dostala jsem pár tipů, a řeším, jak to naplánovat. První noc budeme spát u Heathrow a pak jsme volné. Jeden tip říká směřovat to na jih na Brighton - tím směrem jsem našla na mapě pod Londýnem přírodní park Surrey Hills, což bude asi bez auta obtížné, ale třeba máte jinou zkušenost? V Brightonu je Pavilion a možná ještě něco k vidění a pak bych chtěla nějak přejet na útesy Seven Sisters. A kam pak dál?
Druhý tip říká jít profláknutou cestou a objet Winchester, Salisbury, Stonehenge, Bath, když už tam budeme, tak bych osobně ráda viděla Glastonbury... To by nás zase celé zatáhlo na západ a pak se budeme vracet. Ale jsou mezi tím obrovské vzdálenosti, takže by to bylo hodně času stráveného ve vlaku nebo autobusech, a vlastně nedokážu odhadnout, jestli je to reálné stihnout za tři dny a kus čtvrtého.
Asi jsem si na sebe ušila bič, bydlet celou dobu na jednom místě v Londýně a chodit nalehko po městě by bylo na plánování snazší :D. Ale když už jsem si to vymyslela, tak to chci dotáhnout, osmnáctiny má dcera jen jednou.
Viďte, že mi někdo poradíte? Pěkně prosím...