Re: Řízky z kapra
Kůži nemám ráda, tak ji manžel stahuje :) Můj bratr kůži miluje a považuje mě za barbara
Vykosťování prosekáváním kostí neděláme, maso má pak trochu jinou texturu, trochu jak mleté, a to nám moc nechutná. Ale když byly děti malé, tak jsme to tak dělali i za cenu horší chuti, tj. vyfiletovat dlouhé kosti v břišní části a v té hřbetní části v odstupech 3 - 5 mm nožem celé skrz prokrájet.
Nakládat do mléka je možné, maso nasákne víc tekutiny. Když chceš zbavit pachu rybiny, je účinnější cokoli kyselého - citron, víno... protože kyseliny vážou aminy z ryb, které jsou zodpovědné za pach rybiny. Soli kyselin s aminy jsou bez zápachu.
Usmažené dávám do trouby na 140 st. dojít a udržet teplé a křupavé, než dosmažím všechny. Ke stolu bych je dala do nádoby na mřížku, aby neležely na dně, na dně krusta nejrychleji měkne.
Odpovědět