Re: Vaření na horách
Čevapčiči pro jednoduchost upečené v troubě, k tomu brambory a zelný salát (kysané zelí+strouhaná mrkev+cibule, zakápnout oliv. olejem).
Masové kuličky z trouby na styl IKEA s omáčkou, brambory,
pečené kuřecí (čtvrtky, stehna, vykostěná stehna...),
zapečené zelí - kysané zelí, mleté maso, předvařená rýže - navrstvit do zapékací mísy (velkého pekáče) a zalít zakys. smetanou.
Jinak mě zaujaly návrhy na brambory s kroupama, ovesná kaše, knedlíky, něco s pečivem, těstoviny - tomu celiakovi byste dělali extra porci s bezlepkových surovin? Odebrat před zahuštěním taky nevypadá dobře, když maso plave ve vodě místo omáčky.
Celiakům je lepší zahustit protlakem, rozmixovanou zeleninou, nastrouhaným bramborem anebo malou lžičkou škrobu rozmíchanou ve šťávě anebo smetaně. Ostatním to nevadí a není potřeba vařit extra porci. A do mletého se nemusí přidávat ani strouhanka, ani mouka. Když už, tak strouhanka kukuřičná, a tu zvládnou i ostatní.
Odpovědět