25.6.2022 11:28:05 Len
Re: Vyzkoušená olejová bublanina
Nemam teda olejovou, ale maslo se urcite da nahradit. Taky neni dietni, ja nic dietniho nedelam, skoda prace, to si clovek muze vzit list salatu
Ale je takova svatecnejsi, sytejsi. Recept je na opravdu velky plech, ja doma o tretinu zmensuju, puvodni verzi delam jen v CR pro velky pocet stravniku.
200g cukru, 200g masla utrit, vmichat 4 zloutky, 200ml mleka, 400g polohrube mouky, prasek do peciva, vanilkovy extrakt. Nalit (naplacat, je to hustsi testo) na plech, poklast ovocem a pect na 180 stupnu asi do skoroupecena. PAk nanest vrstvu snehu ze 4 zbylych bilku a 200g cukru a dopect na nizsi teplotu do zkaramelizovane barvy snehu.
Jdu pect ted, konecne dozraly tresne. Davam je dohromady s rybizem.
Odpovědět