Re: špatné známky v 1. třídě
Jak moc kontrolujete prvňákům domácí úkoly, případně děláte je s nimi, kontrolujete, že všechno udělali nebo to necháváte na nich?
Kamarádky se na mě dívaly divně, když jsem jim tvrdila, že úkoly syna jsou jeho povinnost, je na něm, aby si je ohlídala pokud je nemá, je to jeho věc. Maximálně se večer optám, jestli má všechno. Ať se učí zodpovědnosti.
Neříkám, kdyby byl ten typ, co se úkolům snaží vyhnout, jak jen to jde, ale on je docela svědomitý , s učením problémy nemá a pokud jsem se snažila být u něj, když dělal úkol, vždycky mě nakonec raději poslal pryč. A navíc nemám moc šancí zjistit, co vlastně mají dělat, pokud mi to neřekne.
Učitelka chce, abychom úkoly podepisovali, což zatím úspěšně ignoruji. Jednou u úkolu udělala značku vynechaného podpisu, to mě docela naštvalo, chodím do školy já nebo syn? Nechce, abychom dětem opravovali úkoly, takže jsem smysl podepisování nepochopila. A pokud úkol zapomene (což se stane možná výjimečně)a udělá si ho ve škole? Proč ne, aspoň se naučí řešit krizové situace. Já jsem byla stejná, tak mu to můžu těžko vyčítat. Opsat nemá co, je to většinou nějaké psaní, básnička a podobně.
Co si o tom myslíte, připadá vám to divné?
Odpovědět