3.4.2006 17:47:49 Blanče
Re: Jak na ni
No švanda to není, nás to potkalo, když jsme cácorku ve 2. třídě nechali udělat přijímačky na jazykovku - na naší vesnické základce se děti nějak nesešly, navíc Téra je prosincová a při nástupu do školy taky četla a psala. První dvě třídy se nudila, pak bez jakékoli přípravy udělala jako 10. přijímačky z cca 100 dětí. No a v říjnu po prvním rozkoukání to začlo - najednou nevyhrávala všechny soutěže a nebyla za hvězdu. !!!Musela se doma i občas něco učit, navíc se projevily naše rodinné dyssklony a na vysvědčení měla dvojku z češtiny. Prošli jsme si i to - já se tu angličtinu nebudu učit vůbec, když jedničku nikdy nedostanu. Ale omíláním kolem dokola, společným učením a u nás sportem - pokud jsi hotová do školy a nehrozí žádný průšvih, buď si na loděnici jak dlouho chceš - jsme to nějak ustáli. Letos je v prváku na osmiletém gymlu, kam chtěla sama, protože "učit se musí všude a gympl je blíž k loděnici", zase jsme bojovali - prý propadne z Aj - měla trojku, za dva z ČJ a jinak jedničky.
Ale já mám pořád pocit, že je líp, když berušky spadnou na zadek do reálu teď, než aby se pak zasekly v patnácti při přechodu na střední školu.
Držím palce při dodržování role slovní kafemlýnek - tak jsem říkala nekonečnému omílání toho, že se učí pro sebe, že škola se fakt dá se ctí projít i jinak než se samými jedničkami, že nejen premiant je člověk, že je dobrá ve spoustě věcí a nesmí být tak nadutá aby chtěla být nejlepší ve všem..
Přeji pěkný den
Blanka
Odpovědět