Suroviny: | kureci maso (nebo kruti) • cibule • mrazena zelenina pod svickovou - korenova zel • 2 zakysane smetany • bobkovy list • nove koreni • bujon |
---|---|
Postup: | Na sposob svíčkovej, ale s kuřecím (alebo krůtím) a NESKUTOČNE DOBRÁÁÁÁÁ FAKT! CHUTÍ MI VIAC, NEŽ ORIGOŠ A PRITOM STRÁÁÁÁŠNE JEDNODUCHÁÁÁ. A CHLAPOM TIEŽ CHUTILA:-)Dokonca tam nepoužívam ani múku:-)))Hodíš do hrnca cibulku na kostičky, trochu osmažíš, fukneš k tomu kuřecí prsa, nasypeš DVA SÁČKY (čím viac, tým lepšie) mražené zeleniny pod svíčkovou, prdneš jeden masox, prisolíš přiměřeně, hodíš dva bobkové listy plus 4 kuličky nového koření:-))))Zaliješ vodou a varíš, dusíš až to zmakne:-)Potom vybereš maso vedle:-) Takisto vybereš tie bobkové listy:-)Doliješ do zeleniny vody ak sa vyvarila, aby si mala dosť omáčky. Hrnec odstavíš bokem z ohňa.Vezmeš tyčový mixér a rozmixuješ rovno v hrnci, neboj, bude sa to zatiaľ zdať možno redšie ALE PRIDÁŠ POTOM DVE SMOTANY KYSANÉ A MIXUJEŠ DÁÁÁÁL:-)Zhustne to akurát na hustotu omáčky a je to božíííííí:-) Možeš k tomu nakoniec cvnknúť troška citronky alebo octa, podľa chuti:-)))Ohreješ knedlík, fukneš masíčko na tanier a zaliješ tou božííí (fakt božíí) omáčkou:-)) A o chvíľu je tanier prázdny, garantujem:-)))) Aj moj Filípek ju zbožňuje:-)A kto chce ešte zdravšiu, nedá knedlík ale inú prílohu a miesto klasických kysaných smotán dá Ramu Cremefine rastlinnú kysanú smotanu:-) Jo ale naozaj to musí byť kysaná smotana, lebo so smotanou na šlehání by to nebolo to pravé orechové:-) Tak dobrú chuť:-) |
Vložil: | Verdík uk-diskuze |
Datum: | 5.10.2009 19:46:18 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.