Suroviny: | Kachna • sůl • pepř • 1 velká mrkev • 1 cibule • máslo • špejle • šťáva ze 3-4 pomerančů • červené víno • kečup • 3 lžíce brusinkového kompotu • |
---|---|
Postup: | Kachna na pomerančích...... Kachnu osolíme, opepříme. Nahoře na kachně, i uvnitř ní. Křídla založíme dozadu. Stehna přivážeme k biskupu. Kde se nám zdá, že kachna nedrží, tam ji ještě převážeme, at se nerozpadá. 1 velká mrkev na nudličky ,1 cibule na půlkolečka ...spěníme MRKEV A CIBULKU v pekáči na másle (do které dáme pak tu kachnu, nebo v klidu zpěnime na panvičce a pak nalejeme na pekáč) na spodek pekáče dáme špejle – aby se kachna při pečení nepřichytila. Na ty špejle dáme kachnu prsama dolů Podlejeme vodou, štávou ze 3-4 pomerančů, přidáme trošku vína (dávám červené krabicové, nebo co je rozdělané), kečup, 3 lžíce brusinkoveho kompotu (když koupim maly kompot jen na kachnu, tak ho tam dam celej.. je to mnam) zakryjeme a dusime v troubě na 200 stupnů hodinu a půl při dušení propichujeme stehna a kachnu aby vyteklo sádlo když je měkká, dáme ji prsama nahoru a dopečeme odkryté. Když je hotovo. Odebereme lžící tuková oka z té štávy co vznikla... bude toho tak dvoudecový hrnek... necha se vychladit ...a je možné dát na chleba...nebo kdo má sílu, tak vyhodit :-) zbytek štávičky rozmixujeme na omáčku. Hodí se k ní brambory, Nehodí se k této úpravě kachny zelí s knedlíkem. |
Vložil: | prosincovka Prosinec2009 |
Datum: | 3.11.2009 18:58:35 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.