| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zelnaky

Suroviny:1000g zeli (pokrajeneho) • 2 lzice sadla • 1 vejce • sul dle chuti • kmin dle chuti • 500g hl. mouky • olej na pomasteni
Postup:Vse nandame do misy (zeli slite a vymackane) a zpracujeme rukama, muzeme pridat vice mouky, dokud je testo jen mirne lepkave. Na pomoucenem vale vyvalime do tenka (tohle zalezi na rodinnych zvyklostech, uz jsem videla tluste zelnaky, ale ja je nerada:-)), rozprostreme na plech vymasteny olejem, rozkrajime na kousky (ja delam asi 10x10 cm), nejlepe to jde radylkem nebo krajecem na pizzu. Povrch pomazeme olejem, strcime do trouby vyhrate asi na 200 stupnu. Jsou hotove, kdyz na okrajich hnednou. Vyndame na tac, muzeme jist teple i studene, studene jsou tvrdsi.
Vložil:

*Lenelka

uk-diskuze
Datum:9.11.2009 16:03:57
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.