Suroviny: | 140g moučkové cukru • 140g máku • 6 vajec • 30g strouhané čokolády • citrónová kůra • šťáva z jednoho citronu • 100g slunečnicových semínek • 2 tlučené hřebíčky • na špičku nože skořice • - citrónová poleva:šťáva z jednoho citronu6-8 lžic moučkového cukru |
---|---|
Postup: | Nejdříve si umeleme mák, jemně nastrouháme slunečnicová semínka, čokoládu a citrónovou kůru, utlučeme hřebíček. V misce utřeme cukr se žloutky, citrónovou kůrou a čokoládou. Jakmile vznikne hladká hmota, přimícháme lehce citrónovou šťávu, hřebíček a skořici. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho postupně a střídavě s umletým mákem a strouhanými slunečnicovými semínky. Takto připravenou hmotu vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme zvolna asi 30 minut. Jakmile se okraje makovce začínají oddělovat od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propečený i uvnitř. Poté ho vyjmeme, vyklopíme z formy a necháme na mřížce zchladnout. Povrch polijeme citrónovou polevou. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:19:50 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.