Suroviny: | 125 g Hery nebo másla • 125 g moučkového cukru • špetka soli • 3 vejce (vel. M) • 150 g polohrubé mouky • 2 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker • 50 g mletých mandlíObloha:400 g vychlazené smetany ke šlehání • 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker • 1 bal Smeta-fix ztužovač šlehačky Dr.OetkerNa ozdobu:cca 250 g čerstvých jahod • cca 3 KL moučkového cukru • cca 1/2 KL vody • trochu hořké čokolády – rozehřáté |
---|---|
Postup: | Měkké máslo utřeme pomocí elektrického šlehače s cukrem a špetkou soli. Pak postupně přidáme vejce – každé šleháme cca 1/2 min. Mouku smícháme s kypřicím práškem a společně s mandlemi střídavě ve dvou porcích přimícháme ke třené hmotě. Krátce šleháme na nejnižším stupni otáček. Těsto nalijeme do vymaštěné (nebo pečícím papírem vyložené) dortové formy (prům. 26 cm) a uhladíme. Dáme péct:Horký vzduch: cca 160°C (předehřátá trouba)Doba pečení: cca 30 min Po upečení uvolníme okraj dortové formy, korpus vyndáme z formy na kuchyňskou mřížku, kde ho necháme vychladnout (event. sundáme pečící papír). Obloha: vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem do tuha. Šlehačku dekorativně navrstvíme nahoru a trochu ze stran dortu. Umyté a dobře oschlé celé jahody posadíme do šlehačky. Moučkový cukr smícháme a dobře rozetřeme s vodou – do husté polevy. Pomocí špejle nakreslíme polevou na jahody očíčka. Hořkou čokoládu rezehřejeme ve vodní lázni a opět pomocí špejle bodovitě naneseme na cukrovou polevu „čočky“ očíček. TIP: Vhodnější jsou malé jahody, aby bylo očíček co nejvíce. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:23:07 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.