Suroviny: | Tvarohové těsto200 g tvarohu • 6 lžic mléka • 8 lžic oleje • 1 vejce • 100 g cukru,špetku soli • 1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker • 400 g hladké mouky • 1 bal a 2 KL Kypřícího prášku do pečiva Dr. OetkerNáplň600 g jablek • 50 g cukru • strouhanou citrónovou kůru • 1 ks celé skořice • 250 ml (1/4 l) vařící vody • 250 g mletého máku • 75 g rozměklého másla • 2 lžíce medu • 1 vejce • 75 g rozinekPoleva150 – 175 g práškového cukru • 6 lžic rumu |
---|---|
Postup: | Pro náplň oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Spolu s cukrem, citrónovou kůrou a celou skořicí vložíme do vařící vody na 1 minutu, tak aby vše změklo, ale nerozvařilo se.Hranolky jablek vyjmeme z jablečné tekutiny a necháme vychladnout. Do horké jablečné tekutiny vmícháme mák, máslo, med a vejce. Promícháme a přidáme ještě rozinky a mandlové aroma. Pro tvarohovo – olejové těsto dáme do mísy tvaroh, mléko, olej, vejce, sůl, cukr a vanilínový cukr. Hněteme háky elektrického ručního šlehače na nejvyšší obrátky. Mouku smícháme s vanilínovým cukrem, prosejeme, přidáme do mísy a mícháme šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozválíme na plát 50 x 40 cm, potřeme směsí z máku a rovnoměrně rozdělíme i jablečné hranolky.Těsto delší stranou srolujeme, ostrým nožem krájíme as 2 cm široké plátky. Šneky pokládáme na vymazaný plech. Dáme péct.horkovzdušná: asi 180°C (nepředehřátá),Doba pečení: asi 15 – 20 minutPro polevu vymícháme práškový cukr a rum do husté masy, kterou potřeme šneky ihned po vytažení z trouby. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:23:57 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.