Suroviny: | 800 g cukety • 2 vejce • 2 lžíce mléka • 4 lžíce hladké mouky • 1 lžička provensálského koření • pepř, sůl • strouhanka na obalení • olej na smažení • malá rajčata a citrón na ozdobu |
---|---|
Postup: | Cuketu (nejlepší je středně velká) důkladně omyjeme a nakrájíme asi na 1 cm široká kolečka. Kulatým tvořítkem vykrojíme z cuket středy. Cukety osolíme a necháme asi 10 minut odležet - většinou pustí trochu vody, kterou odstraníme a cukety osušíme. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme provensálské koření, bílý mletý pepř, sůl, hladkou mouku a vidličkou vyšleháme hladké řidší těstíčko. Cukety namočíme do těstíčka, necháme okapat a nakonec je obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji je potom na obou stranách prudce opečeme. Podáváme je teplé s vařenými brambory nebo bramborovou kaší, ozdobené plátky citrónu a malými červenými rajčátky |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 7:03:23 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.